Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Asigurare RCA
1 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
De ce RCA ???

Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) este o asigurare prin care persoanele prejudiciate in urma unui accident auto, produs din vina autovehiculului asigurat, primesc despagubiri pentru daune materiale si/sau vatamari corporale suferite.

Pentru ca te protejeaza !!!

Toti proprietarii de autovehicule trebuie obligatoriu sa incheie o asigurare obligatorie de raspundere civila auto (RCA), platind primele de asigurare aferente.

Scopul acestei asigurari este ca persoanele pagubite sa primeasca obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, chiar daca situatia materiala a celui care a produs paguba nu i-ar permite plata acestora sau plata daunelor produse ar avea un puternic impact asupra bugetului personal sau al familiei celui vinovat.

Pentru ca este obligatoriu !!!

Daca sunteti proprietar de autovehicul si nu incheiati asigurarea obligatorie RCA sau nu o mentineti in valabilitate in mod continuu, prin plata primelor de asigurare, savarsiti o contraventie si, prin urmare, sunteti pasibil de amenda si retinerea certificatului de inmatriculare, pana la prezentarea documentului privind incheierea asigurarii - contraventie care se constata de catre personalul Politiei.

In plus, in situatia in care provocati un accident si nu detineti o asigurare RCA valabila, persoana pe care ati prejudiciat-o este indreptatita sa solicite despagubiri fie direct de la dvs. (pe cale amiabila sau urmare a unei decizii judecatoresti), fie indirect, apeland la Fondul de protectie a victimelor strazii (care are dreptul sa recupereze de la dvs. despagubirea platita).

Parteneri:
ALLIANZ
ARDAF
ASIROM
ASTRA
BCR
CARPATICA
EUROINS
GENERALI
GROUPAMA
OMNIASIG
UNIQA
Din Gura in Gura