Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Asigurare CASCO
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Despre CASCO - asigurarea de avarii şi furt a autovehiculelor
CASCO este o asigurare prin care se acorda despagubiri in cazul distrugerii partiale sau totale a autoturismului propriu in urma unui eveniment neprevazut (calamitati naturale, ciocniri, izbiri, zgarieri, caderi de corpuri, derapari, rasturnari, incendiu, traznet, explozie, etc.) sau al furtului.

Avariile produse autoturismului pot fi partiale sau totale. Furtul asigurat poate fi de asemenea partial sau total.

De asemenea asigurarea CASCO poate cuprinde, in functie de societatea de asigurare, mai multe clauze/acoperiri suplimetare care pot fi incluse in asigurarea de baza sau pot fi cumparate contra unei prime, cum ar fi: asistenta rutiera, vandalism, riscuri civile, daune cu autori necunoscuti, daune produse in exclusivitate anvelopelor sau capacelor de roti, pagubele produse de manipularea sau ancorarea necorespunzatoare a marfii transportate, pierderea sau furtul cheilor, actiunea animalelor, garantarea valorii de nou, transportul autovehiculului, etc.

Avariile partiale presupun repararea partilor deteriorate in urma unui eveniment asigurat sau inlocuirea partilor avariate care nu se mai pot repara sau daca repararea acestora este mai costisitoare decat inlocuirea lor.

Furtul partial consta in furtul unor parti componente sau accesorii ale autoturismului cum ar fi oglinzi, roti, instalatie audio, multimedia, etc. In cazul in care partile furate au fost gasite dupa plata despagubirii, asiguratul este obligat sa inapoieze companiei de asigurari despagubirea primita.

Avaria totala presupune ca suma reparatiilor sa depaseasca suma asigurata sau ca reparatia sa fie imposibila din punct de vedere tehnic. Despagubirea in cazul avariei totale este reprezentata de valoarea reala a autoturismului la momentul producerii evenimentului din care se scade valoarea epavei.

In caz de furt total despagubirea trebuie sa reprezinte suma asigurata inscrisa in contract.

Suma asigurata se calculeaza in general pornind de la valoarea de nou a autoturismului din care se scade uzura conform standardelor de uzura definite de fiecare societate de asigurare. De asemenea suma asigurata poate fi calculata cu ajutorul unor programe specializate in evaluarea autovehiculelor (EUROTAX, DAT, etc.) in functie de marca, model, vechime, numar de km sau alti factori relevanti.

Valoarea de nou se alege conform cataloagelor (EUROTAX, APIA, DAT, etc.) sau preturilor de factura (de cumparare) la data incheierii asigurarii.

La suma asigurata se pot adauga valorile dotarilor suplimentare (altele decat cele standard) ale autoturismului (radiocasetofon, CD, jante speciale, etc.) si alte imbunatatiri existente la data incheierii politei. Uzual, dotarile suplimetare nu pot depasi 20% din suma asigurata pentru autoturism.

Prima de asigurare reprezinta de regula un procent din suma asigurata (valoarea reala) a autoturismului si este influentata de caracteristicile autoturismului: marca, model, vechime, capacitatea cilindrica, puterea motorului, dotarile suplimentare, modul de utilizare, etc. precum si de alti factori cum ar fi varsta proprietarului si vechimea permisului de conducere, zona de utilizare, etc.

Parteneri:
Allianz, Ardaf, Asirom, Astra, BCR, Carpatica, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig, Uniqa
Din Gura in Gura