Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Asigurare locuinta
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
De ce asigurarea locuinţei ?

Asigurarea locuintei acopera pierderile materiale si bunurile detinute de asigurat in urma unor evenimente neprevazute cum ar fi incendiu, trasnet, explozie, caderi de corpuri pe cladiri, cutremur de pamant, inundatie, furtuna, grindina, avalansa de zapada, alunecari de teren, riscuri politice (greve, tulburari civile), terorism sau vandalism, inundarea cauzata de instalatiile proprii de apa sau de incalzire sau provocata de apa provenita de la apartamente vecine, furtul, etc.

Producerea oricaruia dintre riscurile enumerate poate crea un dezechilibru in bugetul personal sau al familiei asigurate, rolul asigurarii fiind tocmai acela de a ne proteja de disconfortul creat de cheltuielile mari care pot aparea in urma unui eveniment asigurat fiind cea mai ieftina modalitate de protejare a cladirii si bunurilor personale.

Despre asigurarea locuinţei
Se pot cuprinde in asigurare cladiri si alte constructii(cu exceptia terenului) precum si elemente fixe si detasabile de fundatie sau impamantare, instalatii fixe hidraulice, igienico-sanitare, de incalzire, lifturi, instalatii fixe de iluminat, instalatii de aer conditionat, toate aferente cladirilor;

Bunuri casnice: mobilier, aparatura electrocasnica si electronica, lenjerie, incaltaminte, imbracaminte, covoare, perdele, vesela, efecte personale, etc.

Asigurarea locuintei acopera pierderile materiale si bunurile detinute de asigurat in urma unor evenimente neprevazute cum ar fi incendiu, trasnet, explozie, caderi de corpuri pe cladiri, cutremur de pamant, inundatie, furtuna, grindina, avalansa de zapada, alunecari de teren, riscuri politice (greve, tulburari civile), terorism sau vandalism, inundarea cauzata de instalatiile proprii de apa sau de incalzire sau provocata de apa provenita de la apartamente vecine, etc.

De asemenea se pot include in asigurare o serie de clauze suplimentare ce pot acoperii riscuri dintre cele mai diverse, cum pot fi:

•asigurarea bunurilor casabile pentru riscurile de spargere, crapare accidentala
•asigurarea centralelor termice si a instalatiilor de incalzire si climatizare pentru avarii accidentale
•asigurarea aparatelor electrice, electronice si electrocasnice pentru daune electrice
•asigurarea obiectelor de valoare
•asigurarea bunurilor de tip hobby, articole sportive, etc. In afara locuintei
•asigurarea cardurilor, documentelor si cheilor persoanelor fizice
•asigurarea bunurilor scolarilor
•asigurarea constructiilor anexe, a panourilor solare si a amenajarilor de agrement
•asigurarea gradinii
•asigurarea proprietarului fata de chirias
•asigurarea chiriasului fata de proprietar
•asigurarea de raspundere civila fata de terti
•asigurarea de accidente
•asigurarea de protectie juridica
Este recomadata incheierea unei polite cat mai complete, cu cuprinderea tuturor riscurilor la care puteti fi expus, insa in functie de posibilitatile financiare ale fiecaruia, se poate renunta la acoperirea unor riscuri pentru ca prima de asigurare sa se reduca.

Polita de asigurare se incheie uzual pe o perioada de 1 an, dar exista si posibilitatea incheierii politelor pentru perioade mai scurte.

Suma asigurata pentru cladiri si bunuri reprezinta valoarea reala a acestora la data asigurarii.

Valoarea reala reprezinta valoarea de nou (pretul de inlocuire) din care se scade uzura in raport cu vechimea, intrebuintarea si starea de intretinere a bunului respectiv.

Prima de asigurare anuala pentru o astfel de polita de asigurare este de obicei calculata procentual fata de valoarile asigurate pentru constructie si/sau bunuri, fiind influentata de factori cum ar fi anul constructiei/renovarii, materiale de constructie folosite pentru fundatie, pereti, acoperis, finisaje interioare si exterioare, suprafata incaperilor, grosimea peretilor, etc.

Bineinteles, in cazul in care optati pentru includerea in asigurare a unor clauze speciale, prima va creste in mod corespunzator.
Din Gura in Gura